GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Yapılan çalışmalar1. geri dönüşüm için el ele sergisi

2.Geri dönüşüm  masa oyuncağı tasarlama 

3.Ritim duvarı


1.Ailemle Geri Dönüşüm İçin  El Ele” Sıfır Atık Sergisi

Okul ve kurumlarımızda çevre yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla etkinlikler yapılması planlanan çalışmalar.

1-   Geri dönüşüm afiş çalışmaları

2-    “Ailemle Geri Dönüşüm İçin  El Ele” isimli proje tabanlı öğrenme etkinliği

Projenin amacı: Aile katılımı ile plastik, cam, kağıt, metal vb. atıklar kullanılarak ürün tasarlayarak geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak

Projenin Hedef Kitlesi: Okul öncesi dönem çocukları

Araştırma:

·      Geri dönüştürülebilir malzemelerden nasıl ürünler yapılabileceği, nasıl kullanılabileceği üzerine fikirler geliştirilecek.

Malzeme seçimi:

·      Cam, plastik, kağıt, metal, ahşap vs. atıklarla neler yapılabileceğine karar verilecek ve malzeme seçimi yapılacak

Üretim Süreci:

·      Belirlenen malzemelerle özgün olarak ürün tasarımı yapılacak

·       Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı teşvik edilecektir.

Eğitim ve farkındalık:

·      Hazırlanan ürünlerle okul bahçesinde sergi yapılacak. Öğrenme merkezleri için uygun olan ürünler eğitim materyali olarak kullanılacak ve çevre dostu uygulamaları teşvik etmek amacıyla farkındalık çalışmaları yürütülecek.

·      Toplumda çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlanacak.

Beklenen sonuçlar:

Sıfır atık prensiplerinin benimsenmesi ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımının teşvik edilmesiyle çevre üzerinde olumlu etkiler sağlanacak ve toplumda çevre bilincinin artırılmasına ve farkındalık oluşmasına katkıda bulunulacaktır.

  

PROJE UYGULAMA AŞAMASI VE SONUCU

            Okul ve kurumlarımızda çevre yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin geliştirilmesi amacı ile bilgilendirici afişler hazırlanmış, “Ailemle Geri dönüşüm İçin  El Ele” isimli proje tabanlı öğrenme etkinliği yapılmıştır.  Proje aile katılımı olarak planlanmış; ailelerin desteğiyle atıklarla ürünler tasarlanmış, tasarlanan ürünler sınıflarda öğrenme merkezlerinde kullanılacak ve bu ürünlerle toplu sergi yapılacaktır. Katılım sağlayan her veliye katılım belgesi verilecektir Proje sonucunda geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturulmuş, toplunda çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlanmıştır. 

07-03-202507-03-202507-03-202507-03-202507-03-202507-03-2025

Geri dönüştürülebilir malzemelerden aileler ile masa oyuncağı  tasarlama, “etkinliği planlanmıştır.

Projenin amacı: Aile katılımı ile geri dönüşüm için kullanılabilecek malzemelerden geri dönüşüm ve sıfır atıklardan yeni ürünler(masa oyuncağı) oluşturmak fikrini aşılayarak farkındalık oluşturmak

Projenin Hedef Kitlesi: Okul öncesi dönem çocukları

Araştırma:

Sürece aileler de dahil edilerek hangi malzemelerin ne olacağı ve nasıl kullanılabileceği hakkında fikirler geliştirilecek.

Malzeme seçimi:

·      Plastik, metal, ahşap vs. atıklarla neler yapılabileceğine karar verilecek ve malzeme seçimi yapılacak.

Üretim Süreci:

·      Belirlenen malzemelerle özgün olarak ürün tasarımı yapılacak.

·       Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı teşvik edilecektir.

Eğitim ve farkındalık:

·      Hazırlanan ürünlerle okulumuzda önce tanıtımı yapılacak ve  diğer öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere muhafaza edilecektir.

·       Toplumda çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlanacak.

·         Beklenen sonuçlar:

·         Çevre bilinci ve çevre yönetimini desteklemek, sıfır atık prensiplerinin benimsenmesi ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımının teşvik edilmesiyle çevre üzerinde olumlu etkiler sağlanacak ve toplumda çevre bilincinin artırılmasına ,farkındalık oluşmasına katkıda bulunulacaktır.

28-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-202528-03-2025

Geri dönüştürülebilir malzemelerden müzik aleti tasarlama, “Ritim Duvarı Müzik Sınıfı” isimli proje tabanlı  öğrenme etkinliği

Projenin amacı: Aile katılımı ile tava, kepçe, kaşık, tencere gibi çeşitli mutfak aletleri,,plastik boru, çubuk,zil, boncuk, ceviz kabukları gibi atıklar kullanılarak geri dönüşüm ve sıfır atıklardan yeni ürünler oluşturmak fikrini aşılayarak farkındalık oluşturmak

Projenin Hedef Kitlesi: Okul öncesi dönem çocukları

Araştırma:Sürece aileler de dahil edilerek hangi malzemelerin ne olacağı ve nasıl kullanılabileceği hakkında fikirler geliştirilecek.

Malzeme seçimi:·      Plastik, metal, ahşap vs. atıklarla neler yapılabileceğine karar verilecek ve malzeme seçimi yapılacak.

Üretim Süreci:·      Belirlenen malzemelerle özgün olarak ürün tasarımı yapılacak.

                                ·       Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı teşvik edilecektir.

Eğitim ve farkındalık:

·      Hazırlanan ürünlerle okul bahçesinde belirlenen duvara  ritm aleti olarak kullanılmak üzere sabitlenir.

·      Toplumda çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlanacak.

        Beklenen sonuçlar: Çevre bilinci ve çevre yönetimini desteklemek,sıfır atık prensiplerinin benimsenmesi ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımının teşvik edilmesiyle çevre üzerinde olumlu etkiler sağlanacak ve toplumda çevre bilincinin artırılmasına ,farkındalık oluşmasına katkıda bulunulacaktır.

PROJE UYGULAMA AŞAMASI VE SONUCU

Okul ve kurumlarımızda çevre yönetimi ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacı ile Tema’nın il temsilcisi okulumuza gelerek veli bilgilendirmesi yapmıştır. “Ritim Aleti Tasarlıyorum”isimli proje tabanlı öğrenme etkinliği yapılmıştır.  Proje aile katılımı olarak planlanmış; ailelerin desteğiyle hangi atıkların kullanılabileceği görüşülmüş, atıklarla ürünler tasarlanmış,oluşturulmuş ve ortaya çıkan ürünler okulun bahçesinin belirlenen en uygun bölümünün duvarına sabitlenmiştir.“Ritim Duvarı Müzik Sınııfı” adı verilmiştir.Proje sonucunda geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturulmuş, toplumda çevre bilincinin oluşmasına,çevre-çocuk dostu öğrenme merkezlerinin oluşmasına katkı sağlanmıştır.

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi